Recepten

 

Gezonde TWIX

Hoe lekker is dat , dat je gewoon lekker een reepje kan pakken zonder schuldgevoel!

En dan ook nog eens Voedend voor  je lichaam !

Super Simpel om te maken en je kan ze invriezen zodat je er altijd 1 mee kan nemen naar je werk.

Recept

Wat heb je nodig?

 

~ Keukenmachine of Blender

~ Ovenschaal

~ Steelpannetje , Vuurvast kommetje om de chocola in te smelten.

 

Ingredienten:

Voor de bovenste laag:

1: Pure chocola 70%

Voor de middelste laag:

2: Pompoenblokjes'(albert hein)

3: Honing ~ Of ahornsiroop

 

Voor bodem:

4: Havermout 100 gram

5: 100 gram Dadels

 

Hoe maak je de Gezonde twix?

Stap 1: Doe de 100 gram Dadels in de blender en maal deze tot grove stukken. Doe ondertussen een stuk bakpapier in de ovenschaal.

Stap 2: Haal de dadels uit de blender en doe deze in een kom met een beetje heet water. Laat dit even staan.

Stap 3: Doe de 100 gram Havermout bij de Dadels en roer dit lekker door elkaar zodat je hiervan goede repen kan maken en de bodem goed aan kan drukken .

Stap 4: Pak de ovenschaal en druk de Havermout mengsel in de kom en druk dit in de bodem met je handen.

Stap 5: Pak de pompoenblokjes en doe deze in een steelpannetje en kook deze even zodat de pompoen zacht wordt.

Stap 6 : Doe bij de Pompoen wat ahornsiroop en dadels en prak dit elkaar, je kan hiervoor ook een vijzel gebruiken.

Stap 7: Doe het pompoenmengsel in de ovenschaal over de havermout bodem.

 

Stap 8: Verdeel dit goed over de ovenschaal en prak het plat zoals op de afbeelding hierboven.

Stap 9: Doe de pure chocola in een kom, en smelt dit au bain marie.

Stap 10: Doe de gesmolten chocola over het pompoenmengsel in de ovenschaal.

Stap 11: Zet de ovenschaal in de vriezer en laat dit een half dagje of dag staan.

Stap 12 : Haal het grote Stuk gezonde Twix uit de ovenschaal en Snij blokken hieruit en Klaar ben je ! 

Ik bewaar ze kant en klaar in de vriezer in een plastic zakje. zodat ik ze zo gelijk mee kan nemen,

Quinoa Balletjes met pure chocola

 

 

Recept~

 

Ingrediënten¨*

 

~150 gram Quinoa

~100 Gram Dadels ontpit

~50 Gram Kokos

~ Pure chocola 70%

~ Gemengde noten of welke je in huis hebt.

 

Keukenspullen

Keukenmachine , als je deze niet heb dan kan je ook een blender gebruiken .

~ Beslagkom

~ Vijzel

 

Hoe begin je ~

 

1~ Als eerst wel je de dadels in een kommetje met warm water voor ongv een uurtje.

2~ Ondertussen kun je Quinoa koken zoals op de verpakking staat. Zorg ervoor dat net zoveel water in de pan doet met de hoeveel quinoa die je gebruikt anders kunnen de korrels niet genoeg vocht opnemen.

 3~Ik heb geen keukenmachine dus ik heb een vijzel gebruikt om de gemengde noten te vermalen, de grote maakt niet veel uit ..

4~ Doe de inhoud van de gemengde noten in de beslagkom samen met de kokos, meng dit door elkaar.

5~ Als de Quinoa gekookt is , doe dit dan bij het mengsel van noten en kokos.

6~ De dadels kun je nu uit het bakje water halen en in de keukenmachine doen of ook net als ik met een vijzel fijnmalen.

7~ Als de dadels al aardig plakkerig zijn geworden kan je dit door het mengsel van de noten/kokos/quinoa doen.

8~ Nu is het tijd om de balletjes te gaan draaien, dit was zo leuk want mijn zoontje van 2 deed ook mee en vond dit prachtig.

9~ Leg de balletjes op een bord en zet ze voor een paar uur of een nachtje in de koelkast.

10~ Nu is het tijd om de pure chocola au bain marie te smelten , gooi de pure chocola in een ijzer kommetje  en zet dit  op een pannetje met gekookt water .

 

 

 

 

 

Marmer cake

Recept

Benodigdheden:

- 250 gram Meel (spelt,amandel) Of gewone normale cakemeel.

- 250 gram ongezouten boter

- 125 gram Steviapoeder

- 125 gram Rietsuiker , Je kan ook 250 gram rietsuiker gebruiken .

- 5 Middelgrote eieren

- 100 gram pure chocola, je kan hiermee natuurlijk ook variëren door ander soort chocola te gebruiken.

- 2 el poedersuiker

- Zout

 

Keukenspullen

Cakevorm

satéstokjes

Zeef

 

Oke en nu gaan we aan de slag!

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180c

Bestuif de cakevorm akbmet wat meel.

Stap 2: Klop de boter zodat hij lekker zacht is,maal hier de suiker doorheen en het steviapoeder en 1 mespuntje zout doe dit 10 min zodat alles goed gemengd en er luchtig uitziet.

Stap 3:Doe  1 voor 1 eieren er doorheen en zeef daarna de meel erboven ga dit goed mengen.

Stap 4: Hak de chocolade grof.

Stap 5: Smelt de chocola au bain marie, Zet een pan met heet water op en zorg dat dit kookt, zet daarop een kleiner pannetje of vuurvaste kom,doe de chocola in het kleine pannetje.

Stap 6: Schep 1/3 van het cakebeslag in een kom en meng met de chocola.

Stap 7: Schep een laag wit beslag in de vorm,dan het chocolade beslag en de rest van het witte beslag.

Stap 8: Maak er met een satéprikker een beweging door.

Stap 9: Zet de cakevorm in het midden van de oven op 170 c en bak de cake in 70 min klaar. Controleer na een half uur .

Stap 10: Laat de cake afkoelen en smullen maar !!

 

 

 

 

 

 

 

Recept

Bloemkoolpizza

 

 

Ingrediënten

Voor de bodem

1 Flinke Bloemkool

Italiaanse kruiden

1 ei

Peper en zout

Je kan hier evt ook nog kaas doorheen doen.

 

Voor een eigen tomatensaus

1 el olijfolie

1 rode ui

1 knoflookteen

1 Blik gepelde tomaten

1 tl honing

 

Voor de topping

Tomaten

Soorten kaas ( Maakt niet veel uit)

Kipshoarma

Evt nog wat kruiden bijv Basilicum

 

Je kunt natuurlijk lekker veel variëren met de topping.

Zo en dan nu gaan we het maken.

Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor op 180 c

2.Je snijd de bloemkool in roosjes en kook ze in een pan voor 4 minuten.

3.Doe de stukken in de keukenmachine en maal ze goed fijn.

4.Doe de bloemkool in een theedoek en knijp het fijn zodat het vocht er goed uit kan.

5.Meng de bloemkool met het ei in een bak , doe de kruiden erbij.

6.Pak de bakplaat uit de oven , doe er bakfolie overheen en besprenkel het met olijfolie.

7. Verdeel de bloemkool over de bakplaat en druk het aan zodat het mooi egaal word.

8.Bak de bloemkoolbodem 10 tot 15 minuten.

9:Besprenkel de bodem met de tomatensaus en doe erop wat je lekker vind. Je kan variëren met champions , allerlei soorten kaas. 

Soorten vlees. 

Veel plezier met maken!

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.